Благодаря на двамата лекари, които спасиха първо живота на сина ми, а

...
Благодаря на двамата лекари, които спасиха първо живота на сина ми, а
Коментари Харесай

Виолета Бойчинова: „Д-р Милена Перухова и д-р Мирослав Зашев от болница „Сърце и Мозък“ Бургас са истински ангели хранители“

Благодаря на двамата лекари, които спасиха първо живота на сина ми, а в този момент и моя живот, разгласи разчувстваната жена

Виолета Бойчинова се среща за пръв път с доктор Перухова и доктор Зашев в огромна столична болница, където синът й Мирослав е признат за чернодробна трансплантация. След съвещания в Турция и отвод от лекуване там, майката търси помощ още веднъж в София, където за благополучие се намира подобаващ донор.

Две години по-късно доктор Милена Перухова и доктор Мирослав Зашев стават част от екипите на гастроентерология и хирургия към „ Сърце и Мозък “ Бургас. След зачестили недоволства госпожа Бойчинова пътува чак от Габрово, тъй като не може да си показа да се довери на други лекари. През месец февруари тази година, след осъществена колноскопия,       доктор Перухова открива туморна групировка на ректума при пациентката.

Виолета Бойчева минава през лъче и химотерапии и на по-късен стадий са осъществени две поредни интервенции от доктор Мирослав Зашев. Туморът е отхвърлен сполучливо и пациентката е изписана.

На един от контролните прегледи госпожа Бойчинова носи благодарствено писмо до управлението на „ Сърце и Мозък “.  В писмото си тя споделя следното: „ Познавам доктор Перухова и доктор Зашев, които направиха чернодробната трансплантанция на сина ми. Тогава те избавиха неговия живот, а тази година избавиха и моя! Те са същински ангели хранители “.

С високия си професионализъм и комплицирани оперативни техники двамата лекари и  екипите на хирургия и гастроентерология са избавили стотици човешки животи. Случаят на госпожа Виолета Бойчинова е един от тях.
 Д-р Милена Перухова приключва Медицинския университет в София през 2008 година Специализира гастроентерология във ВМА -София под управлението на проф. Кацаров. Д-р Перухова е работила като експерт гастроентеролог в Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ Софиямед и в онкологичния център на УМБАЛ Аджибадем Сити Клиник. През 2017 година става част от екипа на УМБАЛ „ Лозенец “, като заема длъжността Началник клиника по вътрешни заболявания.   Д-р Перухова прави рутинно горна, долна ендоскопия, перкутанни интервенции под ултразвуков надзор, както и стандартна и доплер ехография. Д-р. Перухова има опит в лекуването и следенето на пациенти след чернодробна трансплантация. Работила е като учител на студенти по медицина в Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ София. През 2022 година става част от екипа на МБАЛ " Сърце и Мозък " Бургас  Д-р Мирослав Зашев д.м. е експерт хирург с над 10 години опит. Работил е в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Лозенец “, гр. София, както и помощник учител по хирургия към Медицинския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Професионалната му подготовка е в региона на стандартната и миниинвазивната хирургия. Притежава професионален опит при осъществяването на лапароскопска холецистектомия, апендектомия, лапароскопски интервенции при хернии на предната коремна стена, при ингвинални хернии, диагностика и лекуване на доброкачествени и злокачествени болести на дебелото черво, черен дроб и панкреас. Д-р Зашев е минал профилирано теоретично и практическо образование във водещи хирургични клиники в Германия, Франция, Италия, Гърция, Словения, Сърбия. Участва в редица изявления в профилирани хирургични списания в страната и чужбина, както и участия в научни конгреси.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР